ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο έλεος των καταιγίδων η Καλιφόρνια – Δύο νεκροί από πτώση δέντρου (βίντεο)

Στο έλεος των καταιγίδων η Καλιφόρνια – Δύο νεκροί από πτώση δέντρου (βίντεο)

Ισχυρές καταιγίδες «σαρώνουν» σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου τη βόρεια Καλιφόρνια.

Το κλιματικό φαινόμενο, που ονομάζεται «μετεωρολογική βόμβα», ερχόμενο από τον Ειρηνικό Ωκεανό, έπληξε χθες την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και του Όουκλαντ, όπως και τις πολιτείες του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον, βορειότερα.

https://twitter.com/Telegraph/status/1452583183522926593

Η βροχή προκάλεσε πλημμύρες και χειμάρρους λάσπης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ άνεμοι ταχύτητας άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν στέγες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση ενός δέντρου πάνω στο όχημά τους, κοντά στο Σιάτλ.

%20https://twitter.com/CBSNews/status/1452560621707350018

Το Σακραμέντο, η πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας όπου δεν είχε βρέξει το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ βροχής σε διάστημα 24 ωρών με σχεδόν 14 εκατοστά στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν σήμερα το πρωί οι τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν την οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα, με την κακοκαιρία να μετακινείται πως τα ανατολικά.

Η βροχή πέφτει στα στεγνά εδάφη των δυτικών ΗΠΑ, που βρίσκονται στο έλεος μιας χρονιάς ξηρασίας, η οποία επιδεινώνεται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Καλιφόρνια πλήττεται εδώ και χρόνια από πυρκαγιές, ολοένα και περισσότερες σε αριθμό αλλά και πιο καταστροφικές. Στα τέλη Ιουλίου, η επιφάνεια των εδαφών που κάηκαν στην πολιτεία ήταν μεγαλύτερη κατά 250% σε σύγκριση με 2020, ήδη μία από τις χειρότερες χρονιές σε σχέση με τις φωτιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.