ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συναγερμός στη Λα Πάλμα για νέο ποτάμι λάβας – Σε «lockdown» κάτοικοι τριών παράκτιων πόλεων (βίντεο)

Έκλεισε το αεροδρόμιο και είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστό για έως και 48 ώρες

Συναγερμός στη Λα Πάλμα για νέο ποτάμι λάβας – Σε «lockdown» κάτοικοι τριών παράκτιων πόλεων (βίντεο)

Οι αρχές στη Λα Πάλμα διέταξαν τους κατοίκους τριών παράκτιων πόλεων, να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα, καθώς ένα νέο ποτάμι λάβας κατέληξε στον ωκεανό, με αποτέλεσμα να υψωθούν στον ουρανό πυκνά σύννεφα εν δυνάμει τοξικών αερίων.

Ένα τρίτο ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο βρίσκεται σε εκρηκτική δραστηριότητα εδώ και δύο μήνες, έφθασε στη θάλασσα γύρω στις 12.00 τοπική ώρα, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το σημείο όπου κατέληξαν τα δύο προηγούμενα.

https://twitter.com/TheSun/status/1462815636715974658

Βίντεο που κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των τοπικών αρχών δείχνει λευκά σύννεφα να υψώνονται πάνω από το νερό, την ώρα που το καυτό, κόκκινο τετηγμένο πέτρωμα γλιστράει από μια πλαγιά προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους στο Ταζακόρτε, το Σαν Μπορονδόν και τμήματα από το Ελ Γκαρδόν να μείνουν στα σπίτια τους, κλείνοντας τα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τα νέφη προς το εσωτερικό της νήσου.

https://twitter.com/Reuters/status/1462823915127033871

Στρατιώτες από τη Μονάδα Εκτάκτων Περιστατικών του Στρατού αναπτύχθηκαν για να μετρήσουν την ποιότητα του αέρα στην περιοχή.

Επιπλέον, έκλεισε το αεροδρόμιο και είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστό για έως και 48 ώρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Μουρκουένδε, τεχνικός διευθυντής της επιτροπής ανταπόκρισης της έκρηξης του ηφαιστείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ κλήθηκαν να φορούν μάσκες για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων και διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα, εξήγησε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.