Νέα «μεγάλη έκρηξη» του ηφαιστείου στην Τόνγκα – Μεγάλα κύματα στην περιοχή (βίντεο)

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε πως εντόπισε μεγάλα κύματα στην περιοχή

Νέα «μεγάλη έκρηξη» του ηφαιστείου στην Τόνγκα – Μεγάλα κύματα στην περιοχή (βίντεο)

Νέα «μεγάλη έκρηξη» εντοπίστηκε στο ηφαίστειο στην Τόνγκα, το οποίο εισήλθε σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας πριν από τρεις ημέρες προκαλώντας τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα σταθμός παρατήρησης με έδρα την Αυστραλία.

Η νέα ηφαιστειακή έκρηξη καταγράφηκε σήμερα στις 00:10 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Αυστραλιανό Κέντρο Παρατήρησης Ηφαιστειακής Τέφρας (VAAC) στο Ντάργουιν.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο έχει έδρα τη Χαβάη (ΗΠΑ), ανέφερε από την πλευρά του πως εντόπισε μεγάλα κύματα στην περιοχή. «Μπορεί να προέρχονται από νέα έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα», εκτίμησε το Κέντρο, εξηγώντας πως «δεν έχουν καταγραφεί εξ όσων είναι γνωστά σεισμοί μεγέθους ικανού να προκαλέσουν τέτοια κύματα».

Λίγες ώρες πριν την νέα «μεγάλη έκρηξη» του ηφαιστείου στην Τόνγκα οι αυστραλιανές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι αρχικές τους αναφορές δεν υποδηλώνουν τεράστιες απώλειες στην Τόνγκα μετά την πρόκληση ενός τσουνάμι από την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου, αλλά πρόσθεσαν ότι υπήρξαν “σημαντικές ζημιές” σε δρόμους και γέφυρες στο νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού.

“Σε αυτό το στάδιο, ευτυχώς, δεν έχουμε αναφορές για τεράστιες απώλειες, κάτι που είναι προφανώς πολύ καλή είδηση. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ περιορισμένες, αν υπάρχουν, πληροφορίες που προέρχονται από τα νησιά στην περιοχή”, είπε ο Ζεντ Σεσέλια, υπουργός Ειρηνικού, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η Αυστραλία θα στείλει μια πτήση επιτήρησης τη Δευτέρα το πρωί για να εκτιμήσει τις ζημιές, καθώς τα κράτη του Ειρηνικού και υπηρεσίες αρωγής άρχισαν να συντονίζουν τις προσπάθειες παροχής βοήθειας.

https://twitter.com/mnoticiascl/status/1482886186301464577

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Alex_Verbeek/status/1482777003602370561

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.