Εκατοντάδες πτώσεις δέντρων στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας

Ολονύχτια μάχη για να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και κυρίως να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών προς τα νοσοκομεία έδωσαν και τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, τα οποία επιχειρούσαν με βαριά μηχανήματα προς τις εισόδους και τις εξόδους των υγειονομικών υποδομών.

Το πρώτο φως, ωστόσο, βρίσκει την πρωτεύουσα «ντυμένη στα λευκά», με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται -ήδη από τις βραδινές ώρες χθες- στις εξής περιοχές:

· Πολύγωνο

· Γκύζη

· Άνω Κυψέλη

· Μετς

· Παγκράτι – ψηλά προς την Υμηττού

· Βύρωνας

Με αυτά τα δεδομένα, οι περιοχές αυτές θα είναι οι πρώτες, στις οποίες θα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να εξελιχθεί η επιχείρηση αποχιονισμού, ενώ ακολούθως τα συνεργεία θα μετατοπιστούν και στις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας, με βάση και τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκατοντάδες δέντρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, έντονο πρόβλημα εντοπίζεται και στην «καρδιά» του αστικού ιστού της Αθήνας ως προς την πρόσβαση σε κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας, καθώς έχουν σημειωθεί εκατοντάδες πτώσεις δέντρων στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όπως στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαβηττού. Παράλληλα, η δημοτική έχει απευθύνει έκκληση για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης. «Παρακαλούνται οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες και μόνο εφόσον αυτές κρίνονται απολύτως αναγκαίες, να γίνονται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων», ανέφερε σχετικά χθες, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων.