Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε καταγράφηκε στις 12:24 π.μ., τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 50 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 226 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αμπεπούρα της Ινδονησίας.

Όπως κατέγραψε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα, στη δυτική Νέα Γουϊνέα, και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών ή τραυματισμών, ούτε φόβος για τσουνάμι, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας μετά από σεισμό  των 7 Ρίχτερ.

Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών συμπλήρωσαν πως παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι.

Βέβαια διευκρίνισαν πως ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν. Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο«Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού», μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιώνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης δημιουργώντας μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.