ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Blue Moon φωτίζει τη νύχτα – Η μαγευτική 2η πανσέληνος του Ιουλίου στον Αττικό ουρανό [εικόνες]

Το Blue Moon φωτίζει τη νύχτα – Η μαγευτική 2η πανσέληνος του Ιουλίου στον Αττικό ουρανό [εικόνες]

Το Blue Moon ήταν το talk of the town τα τελευταία 24ωρα, με τον κόσμο να αδημονεί να αντικρίσει την περίφημη πανσέληνο το βράδυ της Παρασκευής.

Αν και πολλοί περίμεναν κοιτώντας τον ουρανό να δουν ένα μπλε φεγγάρι, αυτό που αντίκρισαν ήταν μια ακόμα πανσέληνος στα κανονικά της χρώματα.

Το Blue Moon δεν έχει καμία σχέση με την κόκκινη πανσέληνο, η οποία μοιάζει σαν «να στάζει αίμα».

Το όνομά του το πήρε από την αγγλική φράση «once in a blue moon», κάτι δηλαδή που γίνεται πολύ σπάνια.

Για το συγκεκριμένο φεγγάρι του Ιουλίου, η NASA δίνει μια περαιτέρω εξήγηση: «φέτος το blue moon σημαίνει απλά το τέλος του Ιουλίου» και θυμίζει πως έχει καθιερωθεί μια σύγχρονη λαϊκή δοξασία, η οποία αναφέρει πως η κάθε δεύτερη πανσέληνος ενός μήνα ονομάζεται blue moon (ο Ιούλιος είχε ακόμα μία πανσέληνο στις 2 Ιουλίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.