Το νέο νησί του κόσμου που έχουν πατήσει λίγοι [εικόνες]

Το νέο νησί του κόσμου που έχουν πατήσει λίγοι [εικόνες]

Το νεότερο νησί της Γης δημιουργήθηκε 28 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Τόνγκα, Νουκουαλόφα στο  Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της περιοχής.

 

Το νέο παράξενο, στολίδι της Γης δεν έχει ακόμη όνομα, λόγω της μικρής ηλικίας του. Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν το το νέο νησί δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό εξαιτίας της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, που μπορεί να το καταστρέψει ανά πάσα στιγμή.

 

Μέχρι στιγμή οι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στο νέο νησί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, παρόλα αυτά οι ντόπιοι ελπίζουν ότι θα καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

 

Οι πρώτες έρευνες στο 1.640 τετραγωνικών μέτρων νησί καταγράφουν περισσότερες από 10 σπηλιές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους του παραμένει ανεξερεύνητο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.