ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κρήτη: Δείτε τις δύο φυσικές πισίνες με τα γαλαζοπράσινα νερά (εικόνες)

Κρήτη: Δείτε τις δύο φυσικές πισίνες με τα γαλαζοπράσινα νερά (εικόνες)

Δύο φυσικές πισίνες που περιμένουν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν. 

Η Βουλόλιμνη (το όνομά της σημαίνει βουλιαγμένη λίμνη) βρίσκεται 70km νοτιοδυτικά των Χανίων και 500m βορειοδυτικά της Χρυσοσκαλίτισσας και πρόκειται για μια φυσική πισίνα αφού τα βράχια την κυκλώνουν, σχηματίζοντας ένα τείχος. Μόνο ένα μικρό άνοιγμα οδηγεί στο πέλαγος. 

Προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους, με νερά ήρεμα και καταγάλανα, αποτελεί φυσικό λιμάνι χρησιμοποιείται κυρίως για τον ελλιμενισμό μικρών σκαφών. Παραλία εκεί δεν υπάρχει και τα νερά βαθαίνουν απότομα. Είναι όμως πανέμορφη περιοχή και απολύτως ιδανική για δροσερές βουτιές και κολύμπι.

Δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές δίπλα στη λίμνη, αλλά στη Χρυσοσκαλίτισσα μπορείτε να βρείτε ταβέρνες και δωμάτια για διαμονή. Βουλόλιμνη σημαίνει βουλιαγμένη λίμνη.

Ασπρη Λίμνη

Η Ασπρη Λίμνη Βρίσκεται 500 μέτρα μόλις από τη Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων. Αυτή η παραλία με τη λευκή άμμο περιβάλλεται από βράχια που σχηματίζουν ένα φυσικό φράγμα προς τη θάλασσα δίνοντας την αίσθηση πισίνας… Το τοπίο είναι τελείως άνυδρο και άλλα δέντρα πέρα από τους κοντούς κρητικούς φοίνικες δεν υπάρχουν. 

Για να φτάσετε στην Άσπρη Λίμνη θα ακολουθήσετε το μονοπάτι από τη  Μονής Χρυσοσκαλίτισσας ακολουθώντας τις πινακίδες του δασαρχείου για την αποικία του φοίνικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.