ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστραλία: Αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβατο του κόσμου! [εικόνες]

Αυστραλία: Αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβατο του κόσμου! [εικόνες]

Σε χώρες που ζουν μακριά από τα μνημόνια και τις εποχικές εκλογές, θέματα όπως ένα πρόβατο με μαλλί τεραστίων διαστάσεων μπορεί να αποτελεί την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Μιλάμε για το θέμα της ημέρας στην Αυστραλία (αλλά και σε αρκετές χώρες του κόσμου), όπου ένα πρόβατο με απίστευτη ποσότητα μαλλιού προκαλεί το ενδιαφέρον όλων, από τους απλούς παρατηρητές έως τις φιλοζωικές εταιρίες.

Οι τελευταίες έχουν έναν παραπάνω λόγο να ανησυχούν, καθώς αυτή η ποσότητα μαλλιού είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ζώου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, το συγκεκριμένο πρόβατο είναι αρσενικό, και πρέπει να ζει ελεύθερο εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια. Και έχει αποκτήσει μετά από όλα αυτά τα χρόνια που δεν… κουρεύτηκε διαστάσεις που ξεπερνούν έως και πέντε φορές το μέγεθός του. Οι Αυστραλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόβατα που έχουν δει μέχρι σήμερα, και παρά το ότι προσπάθησαν να το πλησιάσουν, αυτό αντιδρά στην παρουσία των ανθρώπων.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο… Πρωταθλητής Κουρέματος Προβάτων (έχει και τέτοιον η Αυστραλία…) Ian Elkins ο οποίος τόνισε ότι είναι μία αληθινή πρόκληση για την καριέρα του να καταφέρει να κουρέψει αυτό το πρόβατο. 

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, το 2004, ένα πρόβατο που είχε βρεθεί μετά από έξι χρόνια στην ελευθερία, είχε συγκεντρώσει μαλλί που έφτανε ούτε λίγο ούτε πολύ στα 27 κιλά! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σ’ εκείνη την περίπτωση οι Αυστραλοί είχαν δει σε εθνικό δίκτυο την κουρά του προβάτου, με πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Στο μεταξύ, σε μια χώρα πολύ μακριά από την ήρεμη Αυστραλία και τα ακούρευτα πρόβατά της, ένας άλλος λαός παρακολουθεί από τηλεόρασης την… κουρά των αυγών. Έκαστος στο είδος του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.