ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρέθηκε φυτό που σκοτώνει την τοξικότητα του ΤΝΤ!

Βρέθηκε φυτό που σκοτώνει την τοξικότητα του ΤΝΤ!

Για περισσότερα από 100 χρόνια επιστήμονες αναζητούσαν έναν τρόπο να εξουδετερώσουν την τοξικότητα της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και τελικά έρχεται η φύση να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το ζήτημα με την εκρηκτική ύλη είναι πως μετά τη χρήση της αφήνει τοξικά κατάλοιπα σε μεγάλη διασπορά από το σημείο χρήσης της με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ύπαρξη βλάστησης στην περιοχή.

Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Γιόρκ στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως ένα συγκεκριμένο φυτό ανέπτυξε με εργαστηριακό τρόπο την ιδιότητα να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της τοξικότητας του ΤΝΤ.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Arabidopsis, απέκτησε την ικανότητα να απορροφά το 90% των τοξικών ουσιών του ΤΝΤ στα σημεία στα οποία φύεται και καθαρίζει σε τέτοιο βαθμό το έδαφος που σχεδόν άμεσα είναι δυνατή η βλάστηση και άλλων μη ανθεκτικών φυτών. 

Οι επιστήμονες στην έκθεσή τους σημειώνουν πως το συγκεκριμένο φυτό δεν είχε τη συγκεκριμένη ιδιότητα εξ αρχής αλλά μέσα από εργαστηριακές μελέτες και πολύχρονη έρευνα έδειξε πως είναι δυνατό να αναπτύξει σε μόνιμο βαθμό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Στην επιστημονική έκθεση επίσης τονίζεται πως το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι το μόνο της οικογένειας των Arabidopsis το οποίο μπορεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη ιδιότητα αλλά ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμα τα αποτελέσματα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογραμμίζεται πως μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 38.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα για καλλιέργεια λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης που εμφανίζει το έδαφος σε ΤΝΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.