ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φθινοπωρινές βουτιές στη… Νότια Εύβοια [εικόνες]

Φθινοπωρινές βουτιές στη… Νότια Εύβοια [εικόνες]

Αν δεν σας ικανοποιεί ο αριθμός των μπάνιων στη θάλασσα που κάνατε φέτος το καλοκαίρι και θέλετε να συνεχίσετε τις βουτιές σας εκτός Αττικής, αλλά όχι πολύ μακριά, η Νότια Εύβοια σας περιμένει.

Με παραλίες που θα σας κάνουν να απορείτε, γιατί δεν την επιλέγετε ως προορισμό διακοπών τόσα χρόνια, η Νότια Εύβοια σας δίνει τη λύση για μια μικρή, μονοήμερη ή διήμερη απόδραση που δεν θα σας κοστίσει ακριβά, δεν θα σας στείλει μακριά και θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ξανά μακροβούτια σε όμορφα, κρυστάλλινα νερά. Αν είστε έτοιμοι να το τολμήσετε, σας προτείνουμε 5 όμορφες παραλίες που θα σας…παραπλανήσουν, ώστε να νομίζετε πως οι διακοπές σας δεν τέλειωσαν ποτέ.

Άγιος Δημήτριος

Σίγουρα κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας για την παραλία του Αγίου Δημητρίου με τα γαλαζοπράσινα νερά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Μαρμάρι. Ό,τι (θετικό) κι αν έχετε ακούσει, πιστέψτε το! Χοντρή άμμος που γίνεται μικρό λευκό βότσαλο όσο πλησιάζετε στην παραλία, καταγάλανα νερά, θάλασσα που βαθαίνει γρήγορα και τοπίο που απέχει πολύ από τις οργανωμένες παραλίες, με τα beach bar και τις ταβέρνες. Εδώ δεν θα βρείτε τίποτα από αυτά, μόνο καθαρή, φυσική τοποθεσία, την οποία πολλοί προτιμούν για ελεύθερο κάμπινγκ.Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι κάθε παραλία που τελικά μας αποζημιώνει, μας ζορίζει λίγο ως προς την πρόσβαση, κάτι που ισχύει και εν προκειμένω. Γι’ αυτό προετοιμαστείτε για χωματόδρομο περίπου 2 χιλιομέτρων, αλλά και ένα μικρό ποταμάκι που θα πρέπει να περάσετε, το οποίο καταλήγει στην παραλία.

Σε μερικά λεπτά από το χωριό των Αγίων Αποστόλων (Πετριές), το Κλιμάκι σάς περιμένει σε έναν κολπίσκο που σχηματίζει μια σχετικά μικρή παραλία, η οποία περικλείεται από κατάφυτα βράχια, που χαρίζουν όμορφο χρώμα στα νερά. Εκεί θα πάτε για να γλιτώσετε από τους ανέμους, για να απολαύσετε την απαλή της άμμο, όπως επίσης και αν θέλετε να αποφύγετε τις βαθιές θάλασσες -το Κλιμάκι είναι από τις λίγες θάλασσες της Εύβοιας στην πλευρά του Αιγαίου που δεν βαθαίνει απότομα, αλλά παραμένει σχετικά ρηχή. Μετά το μπάνιο, όταν θα σας έχει ανοίξει και η όρεξη, μπορείτε να απολαύσετε γευστικούς μεζέδες στις ταβέρνες δίπλα στην παραλία.

Μεγάλη Άμμος

Ξακουστή για το περίεργο σχήμα της, αλλά και για τα βαθιά νερά της, η Μεγάλη Άμμος έχει και άλλες ιδιαιτερότητες. Μέσα στη θάλασσα θα βρείτε μια μεγάλη λωρίδα άμμου, η οποία αλλάζει σχήμα και μπορεί να μετακινηθεί, ανάλογα με τα κύματα και τον καιρό. Τα βαθιά νερά και τα ρεύματα που επικρατούν στη Μεγάλη Άμμο την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για τους σέρφερ, αυτό, όμως, δεν πτοεί τους υπόλοιπους τουρίστες και ντόπιους από το να προτιμήσουν τα γαλαζοπράσινα νερά της για το μπάνιο τους. Από το Μαρμάρι απέχει μόλις 2-3 χιλιόμετρα, εδώ, όμως, δεν θα κοπιάσετε πολύ, αφού χωματόδρομο θα συναντήσετε μόνο στα τελευταία 500 μέτρα, ο οποίος δεν θα σας δυσκολέψει.

Παραμένοντας στην πλευρά του Αιγαίου, στα Μεσοχώρια, έχετε άλλη μια επιλογή να προστατευτείτε από τους νοτιάδες και τους βοριάδες του πελάγους και να κάνετε το μπάνιο σας σε έναν μικρό κόλπο, με χοντρή άμμο και μικρά πετραδάκια στην ακτή καικαθαρά μπλε νερά. Η παραλία Αρμυρίχι είναι αγαπητή και σε αυτούς που επιδίδονται στο ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ από την Αθήνα απέχει περίπου 2,5 ώρες (80 χιλιόμετρα από Χαλκίδα). Κι αν δεν αντέχετε ούτε λεπτό μετά το μπάνιο σας χωρίς φαγητό, το κοντινό ταβερνάκι με λιχουδιές της…γιαγιάς υπόσχεται να σας ικανοποιήσει.

Κοντά στα Στύρα, η παραλία Ζάρακες δεν θα ήταν τόσο ήρεμη, αν δεν υπήρχανκυματοθραύστες στο μέσο του κόλπου, έτσι ώστε να «κόβουν» τα κύματα και τα νερά της ακτής να παραμένουν γαλήνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμμουδιά, η ηρεμία, τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας χαλαρώσουν, ενώ αν θέλετε να την απολαύσετε και δεύτερη μέρα στη σειρά, μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παραλία και να διανυκτερεύσετε, προκειμένου να κάνετε άλλη μια βουτιά στα υπέροχα νερά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.