Ιαπωνία: Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ιαπωνία: Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου σήμερα υπερχείλισαν οι όχθες περισσότερων ποταμών με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, 26 αγνοούμενους, ενώ 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η προειδοποίηση για σφοδρές βροχοπτώσεις, που εξέδωσε χθες η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία για τμήματα της βόρειας Ιαπωνίας, παραμένει σε ισχύ και μόνο στην χειρότερα πληγείσα πόλη, Τζόσο, βόρεια του Τόκιο, υποχώρησαν οι πλημμύρες αφού ωστόσο παρέσυραν στο πέρασμά τους σπίτια, σε κάποιες περιπτώσεις με τους ενοίκους να βρίσκονται μέσα, σε σκηνές που παραπέμπουν σε τσουνάμι.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους μία 63χρονη η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι της όταν αυτό καταπλακώθηκε έπειτα από κατολίσθηση και μία άλλη γυναίκα, η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητό της όταν αυτό παρασύρθηκε από τα νερά. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά.

Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται και δύο οκτάχρονα παιδιά στην επαρχία Μιγιάγκι, οι παράκτιες περιοχές της οποίας είχαν καταστραφεί από τον σεισμό στις 11 Μαρτίου 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε αφήνοντας πίσω τους σχεδόν 20.000 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πλημμύρες δεν έφθασαν κοντά στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, οι οποίοι είχαν καταστραφεί το 2011, αλλά τουλάχιστον 30 σάκοι γεμάτοι με ύποπτο ραδιενεργό υλικό παρασύρθηκαν από τα νερά από χώρο όπου φυλάσσονταν σε γειτονική πόλη. Οι περισσότεροι από αυτούς εντοπίστηκαν άθικτοι και το περιεχόμενό τους, που προερχόταν από μία περιοχή με χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού μόλυνσης, δεν είχε διαρρεύσει, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.