ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτο! Σε ποια χώρα βρέχει… ψάρια; (βίντεο)

Απίστευτο! Σε ποια χώρα βρέχει… ψάρια; (βίντεο)

Ένα παράδοξο φυσικό φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη να συμβαίνει στην Ονδούρα και δεν παύει να εκπλήσσει.

Πρόκειται για τη βροχή… ψαριών! Μελέτες που διενεργούνται επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτό το τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο. Ο ουρανός σκουραίνει, βροντές και αστραπές ακούγονται και στη συνέχεια πέφτει καταρρακτώδης βροχή. Μετά το τέλος της νεροποντής ψάρια ολοζώντανα πέφτουν στο έδαφος! Οι μελέτες δείχνουν ότι οι σίφουνες και οι ανεμοστρόβιλοι ρουφούν το νερό από τα ποτάμια ή άλλες φυσικές δεξαμενές νερού μαζί με όλο τους το περιεχόμενο το οποίο μεταφέρουν διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Τα υδρόβια αυτά ζώα μπορούν να επιβιώσουν για λίγο σε δεξαμενές νερού που σχηματίζονται στο έδαφος, στα δέντρα ή στις στέγες των σπιτιών απ’ όπου στη συνέχεια πέφτουν εξαιτίας του ανέμου. Στην Ονδούρα, το φαινόμενο αυτό είναι τόσο σύνηθες που στην πόλη Yoro καθιερώθηκε από το 1998 το Φεστιβάλ Βροχής Ψαριών που γιορτάζεται κάθε χρόνο ανάμεσα στο Μάιο και τον Ιούνιο, όταν μετά από μια ισχυρή καταιγίδα οι δρόμοι της πόλης γεμίσουν ζωντανά ψάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.