ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ένα παράξενο βουνό από… αλάτι!! [φωτό]

Ένα παράξενο βουνό από… αλάτι!! [φωτό]

Το Monte Κάλι είναι ένα ασυνήθιστο ορόσημο στη μικρή πόλη Heringer, στην ανατολική Έσση της Γερμανίας. Αποτελεί έναν μεγάλο όγκο αλατιού, που έχει τραπεζοειδές σχήμα και δεσπόζει στην περιοχή. Για πάνω από εκατό χρόνια, η εξόρυξη ποτάσας αποτελεί σημαντική βιομηχανία στον τόπο και σήμερα εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο ορυχείο καλίου στον κόσμο.

 Ένα βουνό από αλάτι!

Το Monte Kali άρχισε να αυξάνεται το 1973, ενώ ο σωρός χλωριούχου νατρίου υψώνεται πάνω από 200 μέτρα, περιέχοντας περίπου 188 εκατομμύρια τόνους αλάτι. Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτό το παράξενο βουνό ως “Kalimanjaro» – ένα λογοπαίγνιο μεταξύ του Kali (συντομογραφία για το Kalisalz, Γερμανικά η “ποτάσα”) και στο διάσημο όρος Κιλιμάντζαρο. Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες ανεβαίνουν σε αυτό κάθε χρόνο, εποτελώντας διάσημο αξιοθέατο της περιοχής.  Ένα βουνό από αλάτι!  Ένα βουνό από αλάτι!  Ένα βουνό από αλάτι!  Ένα βουνό από αλάτι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
 Ένα βουνό από αλάτι!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.