ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το μεγαλείο της φύσης – Μια σπαραξικάρδια νεκρώσιμη πομπή [φωτο]

Το μεγαλείο της φύσης – Μια σπαραξικάρδια νεκρώσιμη πομπή [φωτο]

Μια σπαρακτική εικόνα κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερά του ένας φωτογράφος, όταν απαθανάτισε μια αρσενική φάλαινα την ώρα που κουβαλούσε στο στόμα το νεκρό μικρό της ενώ συνοδευόταν από δύο θηλυκές.

Ο Deron Verbeck έκανε καταδύσεις στο νησί της Χαβάης τον Ιούλιο όταν αντίκρισε την συγκινητική σκηνή και αποφάσισε να την καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό. Η σειρά αυτή των φωτογραφιών, την οποία ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, φέρει το όνομα «Η Πομπή» (The Procession).

2D3E1FCD00000578-3266988-image-m-69_1444421559678

Μάλιστα τις φωτογραφίες συνόδευε και το ακόλουθο σχόλιο: «Χρειάστηκαν μόνο μερικές στιγμές για να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε την «νεκρώσιμη ακολουθία». Μετά τις αφήσαμε μόνες να πενθήσουν. Παρόλο που υπήρχαν κι άλλοι ρεπόρτερ στη στεριά επέλεξα να μην καλέσω κανέναν από σεβασμό στη θλιβερή αυτή στιγμή. 2D3E1FDC00000578-3266988-image-m-70_1444421579803

Προτίμησα να τα αφήσουμε να πενθήσουν με την ησυχία τους. Παρόλο που έχουν καταγραφεί τέτοιες στιγμές με δελφίνια και φάλαινες να πενθούν για το χαμό των μικρών τους για μένα ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά ένα τέτοιο θέαμα. Ήταν μια σπαραξικάρδια πομπή έτσι όπως οι φάλαινες πήγαιναν με το νεκρό μικρό τους να το κουβαλάει η αρσενική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα θηλαστικά συνηθίζουν να θρηνούν τους νεκρούς του είδους τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.