ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η απίθανη όαση του Ομάν που «γεννιέται» στο πουθενά και «ζει» μόνο τρεις μήνες το χρόνο [φωτό]

Η απίθανη όαση του Ομάν που «γεννιέται» στο πουθενά και «ζει» μόνο τρεις μήνες το χρόνο [φωτό]

Οι μουσώνες μεταμορφώνουν την περιοχή Salalah.

Την εκπληκτική μεταμόρφωση περιοχής του Ομάν από στείρα έρημο σε καταπράσινη όαση αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

Συμβαίνει μια φορά το χρόνο και το φαινόμενο είναι γνωστό ως Salalah Khareef- ή μουσώνας Salalah- και μεταμορφώνει σχεδόν εν μία νυκτί μια λωρίδα ξερής γης σε σμαραγδένιο παράδεισο για τους ντόπιους αλλά και τα ζώα τους.

Διαρκεί περίπου τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, διάστημα κατά το οποίο η μέση θερμοκρασία πέφτει από 50 βαθμούς στους 20!

Οι συνθήκες ξηρασίας που διαρκούν εννέα μήνες σημαίνει πως το Salalah δεν περιλαμβάνει μόνιμες λίμνες ή τρεχούμενα ποτάμια- αλλά κατά τη διάρκεια των μουσώνων υπάρχουν ακόμα και καταρράκτες.

Η όαση έχει σχεδόν το μέγεθος της Τζαμάικα.

Εκεί ζουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι Jibbali.

Μιλώντας στο CNN ο Andrew Anderson, αρχιτέκτονας τοπίου στον Βοτανικό Κήπο του Ομάν περιέγραψε πώς ορισμένες φορές η ομίχλη είναι τόσο πυκνή που δεν μπορεί κάποιος να δει το ίδιο του το χέρι μπροστά στο πρόσωπό του.

«Είναι ένα πραγματικό θαύμα, για εννέα μήνες η περιοχή είναι ξερή και κατά τη διάρκεια των μουσώνων μετατρέπεται σε ένα πλούσιο καταπράσινο υποτροπικό δάσος, με πυκνή βλάστηση και φουλ στην υγρασία», εξηγεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.