ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μικρότερου σαλιγκαριού με διάμετρο μόλις 0,7 χιλιοστών

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μικρότερου σαλιγκαριού με διάμετρο μόλις 0,7 χιλιοστών

Το παγκόσμιο ρεκόρ μικρότερου σαλιγκαριού στην ξηρά έσπασε ξανά, μετά από έναν μόνο μήνα, με την ανακάλυψη στο μαλαισιανό βόρειο τμήμα της νήσου Βόρνεο ενός μικροσκοπικού σαλιγκαριού με μέση διάμετρο μόλις 0,7 χιλιοστών.

Η ανακάλυψη έγινε από Ολλανδούς και Μαλαίσιους βιολόγους και παρουσιάσθηκε στο περιοδικό ζωολογίας ZooKeys. Οι ερευνητές ανακάλυψαν στην ίδια περιοχή 47 ακόμη είδη σαλιγκαριών διαφόρων μεγεθών.

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ, που πήρε την επιστημονική ονομασία “Acmella nana”, έχει πλάτος 0,5 έως 0,6 χιλιοστών και ύψος 0,6 έως 0,8 χιλιοστών. Η τροφή του αποτελείται κυρίως από βακτήρια και μύκητες. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το κινεζικό σαλιγκάρι “Angustopila dominikae”, με πλάτος 0,8 και ύψος 0,9 χιλιοστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σαλιγκάρια, που κινούνται τόσο αργά, μπορούν εύκολα να περιορισθούν σε μικρές και απομονωμένες εκτάσεις γης και να εξελιχθούν εκεί σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη, ανάλογα με το περιβάλλον όπου διαβιούν. Τέτοια περίπτωση είναι τα βροχοδάση και τα βουνά της Βόρνεο, όπου έγινε η τελευταία ανακάλυψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.