Μυστήριο στον πλανήτη- Άρχισε να παγώνει η Ανταρκτική αλλά η επιφάνεια της θάλασσας ανεβαίνει (video)

Μυστήριο στον πλανήτη- Άρχισε να παγώνει η Ανταρκτική αλλά η επιφάνεια της θάλασσας ανεβαίνει (video)

Η NASA δημοσίευσε μελέτη της, σύμφωνα με την οποία η Ανταρκτική παγώνει ξανά. Για την ακρίβεια φαίνεται πως ανακτά τα χαμένα κομμάτια του πάγου που είχαν λιώσει λόγω της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η μελέτη, αν και δεν αρνείται την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, την ίδια ώρα, σημειώνει ότι τα τελευταία 10.000 χρόνια, ο πάγος της Ανταρκτικής έχει αυξηθεί λόγω των χιονοπτώσεων.

Η Εθνική Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, χρησιμοποίησε δορυφορικές φωτογραφίες για να αναλύσει το πάχος των πάγων της Ανταρκτικής, όπου και διαπιστώθηκε ότι από το 1992 έως το 2001 η Ανταρκτική κέρδιζε 112 δισ. τόνους πάγου κάθε χρόνο, ποσότητα η οποία περιορίστηκε στους 92 δισ. τόνους κάθε χρόνο από το 2003 έως το 2008.

Σύμφωνα με την μελέτη η Ανταρκτική, ενώ προκαλούσε την άνοδο της θάλασσας κατά 0,27 χιλιοστά κάθε χρόνο, τώρα, λόγω του παγώματος ρίχνει την επιφάνεια της θάλασσας παγκοσμίως κατά 0,23 χιλιοστά τον χρόνο.

Το πρόβλημα σε αυτή την… ευχάριστη εξέλιξη για την Ανταρκτική, είναι, σύμφωνα με την NASA, ότι αφού για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας παγκοσμίως δεν ευθύνεται η Ανταρκτική, τότε κάποιος άλλος ευθύνεται για αυτό, όμως αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει ποιος.

Πάντως η NASA προειδοποιεί ότι σε 20-30 χρόνια η Ανταρκτική μπορεί να αρχίσει να λιώνει, καθώς προβλέπεται μείωση των χιονοπτώσεων σε τέτοιο επίπεδο που δεν θα βοηθούν στην διατήρηση των παγετώνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.