Έκρηξη ηφαιστείου στο Μπαλί

Έκρηξη ηφαιστείου στο Μπαλί

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα και μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί, λόγω της έκρηξης ενός ηφαιστείου σε γειτονικό νησί, η οποία προκαλεί την ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων προς τον πολύ τουριστικό αυτόν προορισμό της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Το αεροδρόμιο του Μπαλί στην Ντενπασάρ έχει κλείσει από την Τρίτη το βράδυ λόγω της τέφρας που προέρχεται από το ηφαίστειο Ριντζάνι, το οποίο είναι ενεργό και βρίσκεται στο γειτονικό νησί Λομπόκ.

Εξαιτίας της ηφαιστειακής αυτής δραστηριότητας και του προσανατολισμού των ανέμων, που απειλούν την ασφάλεια των πτήσεων, «το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου θα παραταθεί ως περίπου τις 07:45 (02:45 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, Τζ. Α. Μπαράτα.

Κατά συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί τουρίστες, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο Μπαλί.

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας κι άλλα δύο, μικρότερα σε μέγεθος, αεροδρόμια της περιοχής, το ένα στο Λομπόκ και το άλλο στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν 700 πτήσεις από ή προς το Μπαλί, εκ των οποίων οι 320 διεθνείς, έχουν ματαιωθεί από το βράδυ της Τρίτης ως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Τρικόρα Χάρτζο, έναν αξιωματούχο του αεροδρομίου του δημοφιλούς αυτού τουριστικού νησιού της Ινδονησίας.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ακόμη λόγω της παράτασης του κλεισίματος του αεροδρομίου του Μπαλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ριντζάνι είναι μόλις ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια του αρχιπελάγους, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί είχε κλείσει και τον Ιούλιο λόγω της τέφρας από άλλο ηφαίστειο της περιοχής, εγκλωβίζοντας και πάλι χιλιάδες τουρίστες στο νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.