ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Αθάνατο» φυτό ζει 40 χρόνια σε μπουκάλι χωρίς αέρα και νερό! (φωτο)

«Αθάνατο» φυτό ζει 40 χρόνια σε μπουκάλι χωρίς αέρα και νερό! (φωτο)

Ένας παράξενος «κήπος» αναπτύσσεται εδώ και 40 χρόνια και μεγαλώνει χωρίς φρέσκο αέρα και νερό, ενώ είναι ερμητικά κλεισμένος μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Συγκεκριμένα, ο David Latimer φύτεψε ένα μικρό φυτό το 1960 στο εσωτερικό ενός μεγάλου μπουκαλιού. Μέχρι το 1972 το μουκάλι ήταν ανοιχτό και ο παράξενος κηπουρός το πότιζε τακτικά. Το 1972, όμως, αποφάσισε να σφραγίσει το μπουκάλι και να σταματήσει το πότισμα εν είδει ενός πειράματος, όπως λέει ο ίδιος. Το «σκληραγωγημένο φυτό» στην πορεία του χρόνου όχι μόνο δεν ξεράθηκε, αλλά κάλυψε σχεδόν όλο το εσωτερικό του μπουκαλιού, ενώ δείχνει να τα πηγαίνει μια χαρά εδώ και 40 χρόνια!

Η ανάπτυξή του οφείλεται σε ένα παράδοξο οικοσύστημα που χαρακτηρίζεται από αυτάρκεια, το οποίο δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του μπουκαλιού. Φυτό και βακτήρια του εδάφους συνεργάζονται πλήρως.

Το μόνο που χρειάζεται το φυτό για να συνεχίσει την ανάπτυξή του είναι το φυσικό φως, καθώς αυτό το βοηθά να αναπτύξει την ίδια του την τροφή.

Το νερό που μπήκε στο εσωτερικό του μπουκαλιού κατά τη φύτευση συνεχώς ανακυκλώνεται, καθώς το διασπούν τα άχρηστα στοιχεία του φυτού ή τα χαλασμένα μέρη του, απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο το φυτό επαναχρησιμοποιεί για την ανάπτυξή του.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο, ένα φυτό είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ανακύκλωση και του τι μπορεί να επιτύχει σε ένα εντελώς απομονωμένο περιβάλλον. fyt2.jpg

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Αθάνατο» φυτό ζει 40 χρόνια σε μπουκάλι χωρίς αέρα και νερό! (Φωτογραφίες)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.