ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παγετώνας στη Γροιλανδία λιώνει και ανεβάζει τη στάθμη της θάλασσας [βίντεο]

Παγετώνας στη Γροιλανδία λιώνει και ανεβάζει τη στάθμη της θάλασσας [βίντεο]

Ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις του επιστημονικού περιοδικού «Science» το οποίο σε δημοσίευμά του προειδοποιεί ότι ένας μεγάλος παγετώνας της Γροιλανδίας, ο Ζακάριε Ίστρεμ,

ο οποίος περιέχει αρκετό νερό για να ανεβάσει τη στάθμη των ωκεανών κατά μισό μέτρο, έχει αρχίσει να διαλύεται και να ρίχνει στη θάλασσα πέντε δισεκατομμύρια τόνους νερού το χρόνο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του νερού, ο παγετώνας έχει αρχίσει να γλιστρά στον Αρκτικό Ωκεανό με ανησυχητικά μεγάλη ταχύτητα. 

Μάλιστα, το ίδιο συμβαίνει και σε έναν άλλο γειτονικό παγετώνα, και σύμφωνα με τους επιστήμονες και οι δύο μαζί θα ανέβαζαν τη στάθμη της θάλασσας κατά έξι ολόκληρα μέτρα αν έλιωναν εντελώς, αν υπολογίσει κανείς πως ο παγετώνας Ζακάριε Ίστρεμ αντιστοιχεί στο 12% του συνόλου των πάγων της Γροιλανδίας!

Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Κλίμα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει κατά ακόμα 26 έως 82 εκατοστά.

Δείτε εικόνες από την ανάλυση δεδομένων από δορυφόρους και εναέριες παρατηρήσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.