Συγκλονιστική στιγμή του σεισμού στους Εγκρεμνούς – Τσουνάμι στην Ιταλία – Η Λευκάδα μια μέρα μετά το φονικό σεισμό [φωτο-βίντεο]

Συγκλονιστική στιγμή του σεισμού στους Εγκρεμνούς – Τσουνάμι στην Ιταλία – Η Λευκάδα μια μέρα μετά το φονικό σεισμό [φωτο-βίντεο]

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ένας ψαράς την στιγμή του σεισμού στην παραλία Εγκρεμνοί της Λευκάδας.

Μικρό τσουνάμι 20 εκατοστών προκάλεσε στη Νότια Ιταλία ο χθεσινός σεισμός στη Λευκαδα. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στα social media ο Άκης Τσελέντης: “Ο σεισμός προκαλεσε μικρο τσουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone.

Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν εχει τη δυνατότητα να προκαλεσει ισχυρά τσουνάμι. Ελπιζω αυτη τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετα απο καθε σεισμό “ειδικοί” να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης οπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς”.

Ο καθηγητής δεν κρύβει την οργή του για τον τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ομάδα του η οποία κάνει έρευνες στην Κεφαλονιά μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νησί. ”Βάλαμε επιπλέον οργανα τα οποία δυστυχώς σταμάτησαν πριν 4 μήνες οταν μας απέλυσαν 14 άτομα και όλους (5) τεχνικούς μας.

Παρα τις εκκλήσεις μας και τα επίσημα έγγραφα προς την πολιτεία αγνοήθηκα εντελώς με αποκορύφωμα ένας υφυπουργός να με κατηγορήσει οτι φωνάζω για να παρω κονδύλια… Φαίνεται προτιμούν τις μετα το σεισμό “νεκροψίες” των κτηρίων παρά την έγκαιρη ενημέρωση, προφύλαξη και λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης των αναμενόμενων επιπτώσεων”.

Όλα αυτά την ώρα που η Λευκάδα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. 10 οικογένειες πέρασαν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους, που κρίθηκαν ακατάλληλα, ενώ το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και πάλι τις εικόνες καταστροφής, αλλά και σπίτια όπως αυτό της επόμενης φωτογραφίας, που κρέμονται στον αέρα.  ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ο τραγικός απολογισμός του χθεσινού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ είναι δύο γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες – μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Την τελευταία τους πνοή άφησαν μια 84χρονη στο χωριό Αθάνι και μια 70χρονη στην Πόντη Βασιλικής. Η 70χρονη έχασε τη ζωή της όταν έπεσε βράχος από απέναντι από μεγάλο ύψος, έσκασε στο δρόμο, γκρέμισε το φράχτη και την παρέσυρε την ώρα που καθόταν στην αυλή με τον εγγονό και τον άνδρα της. Την ώρα που έπεσε ο βράχος ο σεισμός είχε σταματήσει και είχαν βγεί έξω.

Ο βράχος παραλίγο να παρασύρει και τον εγγονό της ο οποίος προσπάθησε να την τραβήξει. Όπως φαίνεται στις επόμενες εικόνες, ο βράχος πέρασε μέσα από το σπίτι, διέλυσε τα πάντα και βγήκε από το πίσω μπαλκόνι το οποίο και γκρέμισε… ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr

Η 84χρονη γυναίκα από το χωριό Αθάνι, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από συντρίμια. Στο νοσοκομείο Λευκάδας, που αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά, μεταφέρθηκαν πέντε τραυματίες: ο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί, καθώς και μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική, όλοι ελαφρά τραυματισμένοι.

Χθες το πρωί στάλθηκαν ενισχύσεις από γιατρούς και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας της Βασιλικής, στη Νότια Λευκάδα, όπου επλήγη από τον σεισμό… ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr ΦΩΤΟ από NewsIt.gr

Το χωριό Αθάνι είναι αυτό που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό. Το χωριό ήταν κυριολεκτικά στο επίκεντρο του σεισμού και όπως θα δείτε η εκκλησία του χωριού ισοπεδώθηκε! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.