ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Κίτρινος” συναγερμός στα σύνορα Χιλής – Αργεντινής για το ηφαίστειο Κοπαχούε [φωτό]

“Κίτρινος” συναγερμός στα σύνορα Χιλής – Αργεντινής για το ηφαίστειο Κοπαχούε [φωτό]

Σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή, στις Άνδεις, καθώς το ηφαίστειο Κοπαχούε παρουσιάζει ιδιαίτερη δραστηριότητα και σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να εκραγεί.

Οι αρχές δέχθηκαν ειδοποίηση να εκκενώσουν περιμετρικά την περιοχή σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων, καθώς το ηφαίστειο έχει αρχίσει να εκτοξεύει από το εσωτερικό του τέφρα σε μορφή καπνού, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Την ειδοποίηση εξέδωσε το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων των Νότιων Άνδεων της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωλογικών και Μεταλλευμάτων, το οποίο ενημέρωσε  ότι η δραστηριότητα του Κοπαχούε έχει αυξηθεί σημαντικά από την Παρασκευή το πρωί, προκαλώντας ταλαντεύσεις στα όργανα που παραπέμπουν σε προετοιμασία βίαιης έκρηξης.

Τις τελευταίες ώρες, από το ηφαίστειο εκτοξεύεται τέφρα και καπνός, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη γύρω περιοχή. Η δραστηριότητα του  ηφαιστείου παρουσίασε «ύποπτα» σημάδια από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ οι επιστήμονες παρακολουθούσαν την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο προφανώς άρχισε να εκδηλώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.