Τρίτη νεκρή φάλαινα στο Sea World μέσα σε έξι μήνες

Τρίτη νεκρή φάλαινα στο Sea World μέσα σε έξι μήνες

Μια 18χρονη όρκα πέθανε στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες το ίδιο το πάρκο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες οργανώσεων για τη διαβίωση των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Η θηλυκή φάλαινα ονόματι Unna ήταν η τρίτη που πεθαίνει στο συγκεκριμένο πάρκο το τελευταίο 6μηνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SeaWorld η φάλαινα πέθανε από επίμονη μόλυνση από τον μύκητα Candida. «Η φάλαινα δεχόταν φροντίδα από ειδικούς από όλη τη χώρα», ανέφερε η ανακοίνωση, «παρότι υπήρχαν ενδείξεις πως η θεραπεία είχε θετικά αποτελέσματα, η Unna παρέμενε σε σοβαρή κατάσταση με φροντίδα επί μονίμου βάσεως».

Για τα ακριβή αίτια θανάτου θα ακολουθήσει νεκροψία.

Το SeaWorld έχει δεχθεί έντονη κριτική ειδικά μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του 2013 με τίτλο «Blackfish» που παρουσίαζε τη σκληρότητα της αιχμαλωσίας και της έκθεσης των φαλαινών στο κοινό.

Η ταινία, την οποία το SeaWorld χαρακτήριζε ανακριβή και παραπλανητική, διερευνούσε και τις συνθήκες θανάτου της εκπαιδεύτριας  του πάρκου Dawn Brancheau το 2010, την οποία η όρκα με την οποία «συνεργαζόταν» τράβηξε κάτω από το νερό και έπνιξε.

Το SeaWorld στο San Diego ανακοίνωσε πως σκοπεύει να σταματήσει τα σόου με φάλαινες αλλά τα πάρκα σε άλλα μέρη της Αμερικής θα συνεχίσουν, κρίνοντας πως οι συνθήκες ζωής για τις όρκες είναι καλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολέμιοι των πάρκων αυτών λένε πως είναι απάνθρωπο να περιορίζει κάποιος αυτά τα έξυπνα ζώα που αγαπούν την ελευθερία των ανοιχτών θαλασσών σε πάρκα όπου εξαναγκάζονται να κάνουν διάφορα νούμερα σε σόου που θυμίζουν τσίρκο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.