ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 200 τραυματίες από τον σεισμό στην Ινδία

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 200 τραυματίες από τον σεισμό στην Ινδία

Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα πριν από την αυγή τη Νότια Ασία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 200, με τις προσπάθειες διάσωσης όσων έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια να δυσχεραίνονται λόγω των διακοπών ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν 29 χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της ινδικής βορειοανατολικής επαρχίας Μανιπούρ που γειτνιάζει με τη Μιανμάρ.

Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν. Στέγες και σκάλες κτιρίων κατέρρευσαν στην πόλη των περίπου 270.000 κατοίκων.

“Ήταν σαν να πηγαίναμε πέρα-δώθε σε ένα τηγάνι”, δήλωσε ο Τζόι Τανγκλιάν, ένας 33χρονος εργαζόμενος της κρατικής ενεργειακής εταιρίας Bharat Petroleum. “Στη συνέχεια βγήκαμε έξω”.

Η αστυνομία και νοσοκομεία στο Ίμφαλ ανέφεραν πως ο απολογισμός έχει φθάσει τους έξι νεκρούς σχεδόν 100 είναι οι τραυματίες, 33 από αυτούς σοβαρά.

“Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε νιώσει στο Ίμφαλ”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο διασώστης Καναρτζίτ Κανγκουτζάμ.

Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν εργαζόμενους για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου υπό κατασκευή. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι σαφής.

Κάτοικοι του Ίμφαλ δήλωσαν πως ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί στην απομακρυσμένη περιοχή.

Στο αεροδρόμιο οι πτήσεις διεξάγονταν κανονικά, αν και ένας τοίχος κατέρρευσε και μια ρωγμή εμφανίστηκε στο κτίριο του τέρμιναλ, σύμφωνα με τον Τανγκλιάν, που εργάζεται εκεί.

Μερικοί κατήγγειλαν την ολιγωρία, όπως την αποκαλούν, των αρχών, λέγοντας πως παρ’ όλο που ο στρατός άρχισε να καθαρίζει κάποια μπάζα, φαίνεται να του λείπει ο βαρύς εξοπλισμός.

“Δεν έχουμε δει οποιαδήποτε βοήθεια από κυβερνητικής πλευράς μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Κανγκουτζάμ, ο εθελοντής διασώστης στη Μανιπούρ. “Η κυβέρνηση δεν μας έχει δώσει οποιαδήποτε πληροφορία”.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που είναι επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως είναι σε επαφή με τις αρχές στα βορειοανατολικά. Συνεργεία διάσωσης από την Γκουβαχάτι, στη γειτονική Άσαμ, προσπαθούν να φθάσουν στην ‘Ιμφαλ.

Κάτοικοι του Μπανγκλαντές και του Νεπάλ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Ρανγκούν της Μιανμάρ, περίπου 1.176 χλμ. νότια, δήλωσαν κάτοικοι.

Μέσα ενημέρωσης στο Μπανγκλαντές ανέφεραν πως τρεις άνθρωποι πέθαναν από καρδιακή προσβολή, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 90 τραυματίστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχος στο τμήμα μετεωρολογίας της Μιανμάρ στη Ναϊπιντάου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στα σύνορα από την πλευρά της Μιανμάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.