Την επόμενη φορά που θα βυθίζετε την οδοντοστοιχία σας σε ένα λαχταριστό κατακόκκινο κομμάτι καρπουζιού, ή σε ένα γευστικό καλαμπόκι, σκεφτείτε αυτό: αυτά τα γνωστά σε όλους μας φρούτα και λαχανικά όπως τα γνωρίζετε σήμερα, δεν έμοιαζαν πάντα έτσι, ούτε είχαν αυτή τη γεύση.
Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, μπορεί να εγείρουν έντονες αντιδράσεις στις μέρες μας, αλλά οι άνθρωποι έχουν κάνει ουκ ολίγες… μικροαλλαγές στη γενετική αγαπημένων μας τροφίμων. Παρακάτω δείτε πώς ήταν μερικά «διάσημα» φρούτα και λαχανικά, όπως η μπανάνα και η μελιτζάνα, πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να τα καλλιεργούν μαζικά.
Η μπανάνα όπως τη ξέρουμε σήμεραΈτσι έμοιαζε η μπανάνα πριν από περίπου 7.000 χρόνιαΤο καρπούζι κατά τον 17ο αιώνα και σήμερα (φωτογραφία κάτω)Όχι, δεν πρόκειται για ντομάτες, αλλά για άγριες μελιτζάνεςΗ ρίζα αυτή που βλέπετε, μετά από πολλά πολλά χρόνια, έγινε το καρότο που όλοι γνωρίζουνΚι όμως, πρόκειται για καλαμπόκι
Το λαχταριστό καρπούζι, όπως το γνωρίζουμε σήμερα
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.