ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε αλήθειες και ψέματα για τις ιδιότητες του αβοκάντο (φωτό)

Πέντε αλήθειες και ψέματα για τις ιδιότητες του αβοκάντο (φωτό)

Παχαίνει, ενυδατώνει τα μαλλιά, διορθώνει την επιδερμίδα. Εδώ και μερικά χρόνια, τα φαγητά και τα καλλυντικά μας γέμισαν με αβοκάντο. Πόσες από τις πληροφορίες που δεχόμαστε είναι αλήθεια και πόσες ψέματα;

1.    Το αβοκάντο παχαίνει

Ψέμα. Το αβοκάντο είναι ένα πλούσιο φρόυτο αλλά αποτελείται από «καλό λίπος». Δεν παχαίνει, αντίθετα βοηθάει στα καρδιαγγειακά προβλήματα. Το μόνο που πιθανόν παχαίνει είναι οι σάλτσες με τις οποίες συνοδεύεται. Καλύτερα είναι να τρώγεται μαζί με μια σαλάτα ή με λίγο λάδι και λεμόνι. Όταν το καταναλώσει κάποιος σε μορφή γουακαμόλε με τσιπς, τότε παχαίνει!

2.    Διορθώνει τα μαλλιά και ενυδατώνει το δέρμα

Αλήθεια. Το αβοκάντο είναι φάρμακο για τα μαλλιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ενισχύει την τρίχα. Εχει επίσης αντιοξειδωτικές βιταμίνες και βοηθάει πραγματικά την ενυδάτωση του δέρματος, στο σώμα και στο πρόσωπο.

Δεν χρειάζεται να βάλετε το αβοκάντο ωμό στα μαλλιά σας, υπάρχουν λάδια και προϊόντα για μαλλιά παντού.

3.    Εκτός από τα ωφέλιμα λιπαρά, είναι άχρηστο

Ψέμα. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε Ω9, βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Εχει εξακριβωθεί ότι βοηθάει στα καρδιαγγειακά προβλήματα. Μια αμερικανική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ενωσης για την Καρδιά, τον Νοέμβριο του 2014, συνιστούσε να τρώμε ένα αβοκάντο την ημέρα. Το αβοκάντο είναι επίσης χρήσιμο για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Είναι φτωχό σε σάκχαρα και δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη. Οσοι πάσχουν πρέπει βεβαίως να προσέχουν τη διατροφή τους, το αβοκάντο δεν είναι τρόφιμο-θαύμα, συνιστούν οι ειδικοί. Είναι, τέλος, πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθάει την λειτουργία του εντέρου.

4. Το λάδι του έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Αλήθεια. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει την κυτταρική γήρανση. Το βράδυ, πριν τον ύπνο, λίγες σταγόνες λαδιού αβοκάντο, τις οποίες απλώνουμε απαλά στο πρόσωπο, βοηθούν πραγματικά σαν το καλύτερο καλλυντικό. Το αγαοράζουμε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

5. Το κουκούτσι του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον

Ψέμα. Ενώ πετάμε συστηματικά το κουκούτσι του αβοκάντο, είναι εξίσου ωφέλιμο με το υπόλοιπο και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην παραγωγή καλλυντικών. Περιέχει βιταμίνες και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ενυδάτωση και ενίσχυση του δέρματος, ενώ θεωρείται πολύ κατάλληλο για τον καθαρισμό προσώπου, υπό μορφήν απολέπισης. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.