Η στιγμή του φονικού σεισμού που συγκλόνισε την Ινδονησία [βίντεο]

Η στιγμή του φονικού σεισμού που συγκλόνισε την Ινδονησία [βίντεο]

Τον τρόμο και το θάνατο σκόρπισε ο Εγκέλαδος στην Ινδονησία.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή 659 χλμ μακριά δυτικά της Σουμάτρας, με εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων.

Η υπηρεσία διασωστών της Ινδονήσιας ανακοίνωσε πως υπάρχουν «πολλοί νεκροί», δίχως να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.  

Ο εκπρόσωπος της ομάδας διασωστών, Ιερώνυμος Γκούρου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters «υπάρχουν κάποιοι νεκροί», ωστόσο δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

 

Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε προειδοποίηση και για τσουνάμι που αφορά στις περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Σουμάτρας, της επαρχίας Άτσεχ, της περιοχής Μπενγκουλού και της Λαμπούνγκ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην άρση της προειδοποιήσης.

Στην περιοχή Μενταγουάι δόθηκε η εντολή εκκένωσης τουλάχιστον 1.000 κατοίκων, σύμφωνα με αναφορές δημοσιογράφων που βρίσκονται δυτικά της Σουμάτρας.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή Άτσεχ σημειώθηκε υποχώρηση των υδάτων στη θάλασσα από τρία έως πέντε μέτρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Σουμάτρα, με τα πλάνα να καταγράφουν την αγωνία των πολιτών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.