ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καλιφόρνια: Το ρήγμα του San Jacinto είναι εξίσου επικίνδυνο με του Αγίου Ανδρέα [βίντεο]

Καλιφόρνια: Το ρήγμα του San Jacinto είναι εξίσου επικίνδυνο με του Αγίου Ανδρέα [βίντεο]

Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια έχει μήκος τουλάχιστον 1.500 χιλιόμετρα

Στην ουσία το ρήγμα αυτό διατρέχει όλη την Καλιφόρνια και είναι το πιο ονομαστό και φημισμένο ρήγμα στον κόσμο

Έχουμε να κάνουμε με ένα ρήγμα που έχει το “προνόμιο” να έχει μελετηθεί πάρα πολύ καλά από τους επιστήμονες. Δεκάδες επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων παρακολουθούν τις διεργασίες που γίνονται κατά μήκος του ρήγματος (σεισμολόγοι, γεωλόγοι, γεωφυσικοί, τοπογράφοι κλπ), είναι δηλαδή στο μικροσκόπιο πολλών επιστημονικών κλάδων.

Όμως, σύμφωνα με μια άλλη ερευνητική εργασία, θα μπορούσε να ξεκινήσει μία δραστηριότητα από το ρήγμα του San Jacinto και να συνεχίσει στο San Andreas, το οποίο είναι μεγαλύτερο και ένα από τα πιο επικίνδυνα. big-one-california-san-andreas-san-jacinto-fault-3

Για την ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, μια ρήξη στο ρήγμα του San Jacinto θα μπορούσε να παράγει ζημιές ισοδύναμες όπως το San Andreas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.