ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τεράστιος κοραλλιογενής ύφαλος ανακαλύφθηκε στις εκβολές του Αμαζονίου [βίντεο]

Τεράστιος κοραλλιογενής ύφαλος ανακαλύφθηκε στις εκβολές του Αμαζονίου [βίντεο]

Έκπληκτοι έχουν μείνει επιστήμονες, κυβερνήσεις αλλά και εταιρείες πετρελαίου από τους κοραλλιογενείς ύφαλους μήκους 600 μιλίων κάτω από το λασπωμένο νερό σε βάθος 30- 120 μέτρων, ανοικτά των εκβολών του ποταμού Αμαζονίου σε μια περιοχή που ήδη σημειώνονται  έρευνες πετρελαίου.

Η τεράστια έκταση 3.600 τετραγωνικά μίλια (9.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κοραλλιογενών υφάλων  εκτείνεται από τη Γαλλική Γουιάνα έως την επαρχία Μαρανάο της Βραζιλίας.Για την περιοχή υπήρχαν ελάχιστες υποψίες διότι τα κοράλλια αναπτύσσονται σε καθαρά, ηλιόλουστα, αλμυρά νερά.Tα νερά του ισημερινού στις εκβολές του Αμαζονίου είναι από τα πιο λασπωμένα του κόσμου με τεράστιες ποσότητες ιζημάτων.

O ύφαλος φαίνεται να ευδοκιμεί κάτω από το γλυκό νερό στις εκβολές του Αμαζονίου. Σε σύγκριση με πολλούς άλλους υφάλους, οι επιστήμονες σε μια μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances, αναφέρουν ότι  υπάρχουν πάνω από 60 είδη των σφουγγαριών, 73 είδη ψαριών, αστακούς, αστερίες και άλλα είδη.

Ωστόσο,  ο ύφαλος λέγεται ότι βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο καθώς η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει πουλήσει 80 πεδία και γεωτρήσεις  για την εξερεύνηση πετρελαίου στις εκβολές του Αμαζονίου και 20 από αυτές κιόλας παράγουν πετρέλαιο, μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς πάνω από τον ύφαλο.

Οι συντάκτες λοιπόν της μελέτης  επισημαίνουν ότι  οι βιομηχανικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας παρουσιάζουν μια σημαντική περιβαλλοντική πρόκληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: greenagenda.gr, cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.