Πρόβατα βόσκησαν κάνναβη, την… «άκουσαν» και ξεσήκωσαν το χωριό

Πρόβατα βόσκησαν κάνναβη, την… «άκουσαν» και ξεσήκωσαν το χωριό

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη Νότια Ουαλία εξαιτίας της αλλόκοτης (αλλά και επικίνδυνης) συμπεριφοράς που επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό τα πρόβατα της περιοχής, η οποία έχει προκαλέσει πλήθος ατυχήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος απέρριψε τα υπολείμματα μιας παράνομης χασισοφυτείας κοντά στο χωριό Ριντιπάντι, στην κοιλάδα του Σουόνσι… 

Ορισμένα από τα πρόβατα των βοσκών της περιοχής ανακάλυψαν κατά τη βοσκή τους τα μισοκαμμένα παράνομα φυτά, τα οποία και κατανάλωσαν, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν από το κοπάδι τους και να κάνουν «ντου» στο ήσυχο χωριουδάκι, σκορπώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Τα υπολείμματα της χασισοφυτείας που απορρίφθηκαν στην περιοχή

Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα ο δημοτικός σύμβουλος του χωριού, Ίαν Ρίτσαρντ, αρκετά πρόβατα εισέβαλαν σε σπίτια και σε κήπους, προκαλώντας καταστροφές και αφοδεύοντας σε κρεβάτια, καναπέδες και πατώματα… Επίσης, πολλά από τα ζαλισμένα ζώα προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα, καθώς η αλλοπρόσαλλη πλέον συμπεριφορά τους ήταν αδύνατο να προβλεφθεί από τους οδηγούς, οι οποίοι τράκαραν στην προσπάθειά τους να τα αποφύγουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα οι ντόπιοι ανησυχούν μήπως και άλλα από τα γύρω κοπάδια ανακαλύψουν τα παράνομα φυτά, προκαλώντας ακόμα περισσότερες ζημιές σε περιουσίες. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, το φαινόμενο της απόρριψης υπολειμμάτων από παράνομες φυτείες κάνναβης είναι ιδιαίτερα συχνό στην περιοχή και η αστυνομία δεν έχει τους απαραίτητους πόρους ώστε να περισυλλέγει γρήγορα τα δενδρύλλια από τα σημεία που τα παρατάνε οι καλλιεργητές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.