ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χαλάζι διέλυσε τις αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία

Χαλάζι διέλυσε τις αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα περιοχές του δήμου Ήλιδας, στην περιφερειακή ενότητα της Πηνείας, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Μέσα σε λίγη ώρα οι αγρότες έχασαν τα πάντα, καθώς οι καλλιέργειές τους παραδόθηκαν στο φυσικό φαινόμενο χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι. Καλλιέργειες καρπουζιού, φασόλια, κηπευτικά, σταφίδες, αμπέλια, βούλιαξαν μέσα στα νερά και τις λάσπες, αφού προηγουμένως χτυπήθηκαν αλύπητα.

Το χαλάζι έπεσε τοπικά, ήταν όμως υπέρ- αρκετό για να σκορπίσει την καταστροφή. Ήταν λίγο πριν τις 4 χθες το απόγευμα όταν άρχισε η χαλαζόπτωση, που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, και η πορεία που ακολούθησε ήταν από την περιοχή του φράγματος Πηνειού και κινήθηκε όπως ένα τόξο, έπληξε της περιοχές της Δάφνης και της Δαφνιώτισσας, ένα τμήμα του Χαβαρίου και εν συνεχεία κινήθηκε προς Κρυονέρι και Περιστέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και τα πάντα διαλύθηκαν στο πέρασμά της. Το μέγεθος ήταν μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις το έστρωσε κανονικά και η εικόνα θύμιζε χιονόπτωση. Οι καλλιέργειες, ειδικά το πρώιμο καρπούζι, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή. Τα φυτά ‘χτυπήθηκαν’ με μανία και στη συνέχεια βούλιαξαν στις λάσπες. Ότι δεν φάνηκε κατεστραμμένο χθες, θα έχει καταστραφεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.