ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας επανεμφανίστηκε μετά από αρκετές δεκαετίες κρυμμένο κάτω από το νερό [βίντεο]

Τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας επανεμφανίστηκε μετά από αρκετές δεκαετίες κρυμμένο κάτω από το νερό [βίντεο]

Η ξηρασία και η αύξηση της υδρολογικής δραστηριότητας μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του νερού στο φράγμα Panjiakou που βρίσκεται στην επαρχία Hebei στη βόρεια Κίνα.

Το φράγμα δημιουργήθηκε το 1978 με σκοπό την παροχή νερού στις πόλεις της Tianjin και Tangshan, που βρίσκονται νότια. Ωστόσο, πριν από την έναρξη της λειτουργίας του ταμιευτήρα, ένα εκτεταμένο τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας πέρναγε από τους γύρω λόφους και μέσα από τη Panjiakou. Στην πραγματικότητα, ένα μικρό μέρος του αμυντικού μνημείου που βρίσκεται στην άκρη του φράγματος που αποκαλύπτεται για να γίνει ένα προσωρινό τουριστικό αξιοθέατο, όταν τα επίπεδα των υδάτων μειώνονται κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

Τώρα, εν μέρει λόγω της υπερβολικής γεωργίας και της βιομηχανικής δραστηριότητας, η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί αρκετά εκθέτοντας ένα ολόκληρο τμήμα του ιστορικού τείχους. Τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν πει ότι ακόμη και οι πύργοι που κρατούν τους τοίχους είναι ακόμα άθικτοι.

Η δομή χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ περισσότερα από 500 χρόνια πριν, σαν ένα τεράστιο αμυντικό σύστημα. Το τμήμα του τείχους που κάποτε πέρασε κοντά από Panjiakou έτρεξε κατά μήκος ενός προπύργιου της περιοχής με ένα άλλο που βρίσκεται στην Xiafeng.

Ωστόσο, όταν οι Κινέζοι άρχισαν την κατασκευή του φράγματος στη δεκαετία του 1970, η περιοχή βυθίστηκε κάτω από 644.510 εκατομμύρια γαλόνια νερού. Ομοίως, η πόλη της Panjiakou καλύφθηκε κατά 50 μέτρα νερού. Από τότε το τμήμα του Σινικού Τείχους βυθίστηκε και η περιοχή έχει γίνει πόλος έλξης για τους δύτες που επισκέπτονται τη δεξαμενή για να εξερευνήσουν το βυθισμένο τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας.

Ωστόσο, όταν η τρέχουσα ξηρασία πλήττει την επαρχία, είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας θα εξαφανιστεί και πάλι κάτω από το νερό, που γίνεται για άλλη μια φορά, ένα τουριστικό αξιοθέατο για τους δύτες από όλο τον κόσμο.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας θεωρείται η μεγαλύτερη τεχνητή δομή και πιστεύεται ότι είναι 13.170 μίλια. Κατασκευάστηκε σε μια περίοδο 1.000 ετών. Η διαδικασία οικοδόμησης ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσιν ως μέρος μιας νέας αμυντικής γραμμής που θα κρατούσε τους εχθρούς από τα βόρεια.

Μεγαλύτερα τμήματα του τείχους κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του δυνάστη Μινγκ, που βοήθησε στην προστασία από τις φυλές τις Μογγολίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Αναστάσιος Ντίνος

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.