ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η τροπική καταιγίδα Malakas συναντά τον τυφώνα Meranti και κατευθύνονται προς Ιαπωνία και Φιλιππίνες (φωτό,vid)

Η τροπική καταιγίδα Malakas συναντά τον τυφώνα Meranti και κατευθύνονται προς Ιαπωνία και Φιλιππίνες (φωτό,vid)

Ο σούπερ τυφώνας Meranti περιγράφεται ως τέρας που στροβιλίζεται κοντά στις ακτές της Ταϊβάν. Κινείται με ταχύτητα 185 μίλια την ώρα και πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα του 2016. Η ένταση της είναι αμείωτη εδώ και 18 ώρες.

Ο Meranti είναι επικίνδυνος και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ζημιές στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν κατολισθήσεις και τόνοι λάσπης θα κυλήσουν με την πιθανότητα μεγάλων καταστροφών εάν όχι και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Meranti έχει περάσει από την Κίνα, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί για το τι θα συμβεί όταν αυτός ο τυφώνας, που μέσα σε 36 ώρα ανέβηκε από την κλίμακα 1 επικινδυνότητας στο νούμερο 5, θα συναντήσει στον Δυτικό Ωκεανό την τροπική καταιγίδα Malakas.

Όπως αναφέρουν μετεωρολογικές υπηρεσίες ο Malakas θα μετεξελιχθεί και αυτός σε τυφώνα και αναμένεται να πλήξει τις Φιλιππίνες και στη συνέχεια θα κινηθεί προς την Ιαπωνία. Εκτιμάται ότι έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα έχει φτάσει στην κλίμακα 4 με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε επιφυλακή αρκετά νησιά της Ιαπωνία όπως η Οκινάουα, η αμερικανική βάση στην Kadena, τα νησιά Ishigaki Ryukyu. Όλοι όμως ελπίζουν ότι ο Malakas θα περάσει και από την νότια ενδοχώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά μέχρι τότε θα έχει εξασθενήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.