Το «Ηφαίστειο της Φωτιάς» στο Μεξικό ξύπνησε (φωτο βίντεο)

Το «Ηφαίστειο της Φωτιάς» στο Μεξικό ξύπνησε (φωτο βίντεο)

Η αύξηση της δραστηριότητας του Ηφαιστείου Colima, το οποίο επίσης είναι γνωστό και ως «Ηφαίστειο της Φωτιάς» έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια ακτίνα 12 χιλιομέτρων. Η εκτόξευση μάγματος και αερίων έχει οδηγήσει τις αρχές στην απόφαση να προχωρήσουν στην απομάκρυνση από την περιοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο ηφαίστειο Colima στο Μεξικό την Παρασκευή ανάγκασε τους κατοίκους της γύρω περιοχής, μεταξύ των περιοχών Jalisco και Colima να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 350 άνθρωποι από τις κοινότητες  La Yerbabuena και La Becerra αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι οποίες έφτασε η βροχή από τέφρα που προκλήθηκε μετά την έκρηξη του Ηφαιστείου της Φωτιάς.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Colima δήλωσε ότι η αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας έχει επηρεάσει μια ακτίνα 12 χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, μονάδες της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Συστήματος Εθνικής Προστασίας έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους στις ζώνες έκτακτης ανάγκης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσταση ώστε ο πληθυσμός να προφυλάσσεται από τις στάχτες κλείνοντας με ένα βρεμένο πανί τη μύτη και το στόμα, επίσης να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες βάζοντας από πίσω βρεγμένα πανιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λάβει προληπτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συνέπειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.