Ο πιο ισχυρός τυφώνας την τελευταία δεκαετία προκαλεί ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό του Πουέρτο Ρίκο (φωτο)

Ο πιο ισχυρός τυφώνας την τελευταία δεκαετία προκαλεί ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό του Πουέρτο Ρίκο (φωτο)

Παράξενα “ξωτικά” έφερε μαζί του ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας που χτυπά την Καραϊβική την τελευταία δεκαετία. Ηλεκτρικές εκκενώσεις δημιουργούν ένα σπάνιο φαινόμενο που συνέλαβαν οι κάμερες στο Πουέρτο Ρίκο.

Η Καραϊβική βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου, του ισχυρού που καταγράφεται στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά τον τυφώνα Φέλιξ το 2007. Ο Μάθιου όμως έφερε μαζί του και μικρά «ξωτικά» να φωτίσουν τον ουρανό του Πουέρτο Ρίκο, όπως επισημαίνει η Daily Mail .

Τα «μικρά ξωτικά» είναι ατμοσφαιρικά ηλεκτρικά φαινόμενα που εμφανίζονται ως εκρήξεις  κόκκινου φωτός σε χιλιοστά του δευτερολέπτου κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν.

Καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ το 1989. Παρά το γεγονός ότι ήδη από καιρό πολύ λίγα είναι γνωστά για αυτό το φαινόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2012 οι επιστήμονες της NASA εξέτασαν διάφορα είδη κεραυνών, ακόμα και των λεγόμενων ατμοσφαιρικών «ξωτικών», που σχηματίζονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και διαρκούν μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.