ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα γιγάντια λαχανικά ενός ερασιτέχνη κηπουρού από τη Νότια Ουαλία (φωτό)

Τα γιγάντια λαχανικά ενός ερασιτέχνη κηπουρού από τη Νότια Ουαλία (φωτό)

Το να ταΐσει κανείς μια οικογένεια σχεδόν 20 ατόμων δεν είναι απλό πράγμα κι έτσι ο αγρότης στο επάγγελμα και παππούς Phillip Vowles βρήκε τη λύση καλλιεργώντας γιγάντια λαχανικά. Ο 67χρονος αφοσιώθηκε στην καλλιέργεια γιγάντιων λαχανικών τα οποία πια είναι κάποιες φορές μεγαλύτερα κι από τα εγγόνια του!

Ο Vowles, από τη Νότια Ουαλία, παππούς 16 εγγονών, έχει στη «σοδειά» του λάχανο με διάμετρο κοντά στα εννιά μέτρα και κολοκύθα με βάρος 44 κιλά!

Έχει μάλιστα βραβευτεί για τα υπερμεγέθη κολοκυθάκι του ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο… αγγούρι- αν και μετά βίας έφτασε για την υπερ πολυμελή οικογένειά του.

Οι κολοκύθες που μαγειρεύουν ο ίδιος και η 67χρονη σύζυγός του Brenda όταν φτιάχνουν φαγητό για όλη την οικογένεια είναι τόσο μεγάλες που τα εγγόνια τους μπορούν να μπουν μέσα τους.

«Μου αρέσει πολύ να έρχεται όλη η οικογένεια και να τρώμε όλοι μαζί, είμαστε πολλοί», λέει ο ίδιος στη Daily Mail, «ένα από τα εγγόνια μου πρότεινε να κάνουμε φεστιβάλ τη συλλογή της σοδειάς μας φέτος. Είχαμε μουσική, γεμιστά κολοκυθάκια, κολοκύθες, κρέας, τα πάντα. Και τα φάγαμε όλα».

Ο 67χρονος ασχολείται εντατικά με το μποστάνι του, που είναι λίγο πιο κάτω από το σπίτι του, αλλά δεν παραλείπει να μοιραστεί τα εύσημα για τα λαχανικά του και με τη σύζυγό του που τα μαγειρεύει. «Είναι εξαιρετική μαγείρισσά. Συνεργαζόμαστε καλά», λέει.

Με κολοκυθάκια άνω του ενός μέτρου και λάχανα βάρους πολλών κιλών, και μόνο το κόψιμό τους είναι από μόνο του πολλή δουλειά. Συχνά ο Vowles χρειάζεται βοήθεια για να μεταφέρει τα λαχανικά του από το μποστάνι στο σπίτι ή χρησιμοποιεί ένα καροτσάκι.

Για την ανάπτυξή τους χρειάζονται από τέσσερις έως έξι εβδομάδες ενώ ένας γείτονας λέει πως συχνά χαζεύει το χωράφι του 67χρονου και τα βλέπει να μεγαλώνουν ώρα με την ώρα! «Έχω τώρα ένα λάχανο με περιφέρεια εννέα μέτρων, είναι σαν να έχει δέκα διαφορετικά ‘κεφάλια’, δεν έχω ξαναδει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να πλησιάζει το παγκόσμιο ρεκόρ κι ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως», λέει.

Η αγάπη του Vowles για τη γη και τους καρπούς της δυνάμωσε καθώς εργαζόταν ως αγρότης και κηπουρός και πριν από 20 χρόνια κατέκτησε το ρεκόρ για την καλλιέργεια του μεγαλύτερου αγγουριού στον κόσμο.

«Είμαι ερασιτέχνης», επιμένει ο ίδιος, «έχω υπάρξει τυχερός αλλά για μένα παραμένει μόνο ένα χόμπι», λέει για τα λαχανικά του. «Μου έχουν ζητήσει να πάω μέχρι τη Μαλαισία για να καλλιεργώ αλλά εγώ είμαι σπιτόγατος και μου αρέσουν οι ανέσεις μου εδώ».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του, λέει πως αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο μποστάνι του. «Πρέπει να είσαι παρών κάθε μέρα, δεν πρέπει τίποτα να σου ξεφύγει», τονίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
kolokuthes7kolokuthes1kolokuthes6kolokuthes2kolokuthes3kolokuthes4kolokuthes5
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.