ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εντυπωσιακές εικόνες δίνουν μια «πρόγευση» για την αποψινή υπερ-πανσέληνο (φωτό, βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες δίνουν μια «πρόγευση» για την αποψινή υπερ-πανσέληνο (φωτό, βίντεο)

Όποιος κοίταξε ψηλά το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας πήρε μια πρώτη γεύση για τη «σούπερ πανσέληνο» το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί εδώ και 68 χρόνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από όλη την υφήλιο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και αποτελούν προεόρτιο του τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρηση του φαινομένου.

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης:

Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το εξαιρετικά φωτεινό και μεγάλο φεγγάρι θα είναι στην εξοχή όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός.

Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.

Αν ωστόσο έχει συννεφιά εκεί που θα βρίσκεστε να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε 18 χρόνια υπομονή για να ζήσετε ξανά παρόμοιο φαινόμενο καθώς οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι η σούπερ πανσέληνος θα επανεμφανιστεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.