ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρίχρονος βουτά χωρίς οξυγόνο ακολουθώντας τους γονείς του στα βάθη της θάλασσας (φωτό, βίντεο)

Τρίχρονος βουτά χωρίς οξυγόνο ακολουθώντας τους γονείς του στα βάθη της θάλασσας (φωτό, βίντεο)

Σε βάθος που πλησιάζει τα δέκα μέτρα βουτά ο δύτης στο βίντεο που ακολουθεί και διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου στον κόσμο αφού είναι μόλις τριών ετών.

Ο Fedor Afonasiev βουτούσε χωρίς οξυγόνο από τότε που ήταν δύο ετών ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών του. Ο 3χρονος καταγράφηκε σε βίντεο να βουτά στη Blue Hole, μια υποβρύχια καταβόθρα στην Ερυθρά Θάλασσα, άλλοτε μόνος του κι άλλοτε στην πλάτη των γονιών του. Όταν δεν μπορεί πια να κρατήσει την ανάσα του ο μικρός ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Οι γονείς του Fedor είναι εκπαιδευτές καταδύσεων.

Το βίντεο κατέγραψε ο επαγγελματίας δύτης Alexey Molchanov. «Το πρότζεκτ του Fedor έμοιαζε τόσο φυσικό όταν τον είδα μέσα στο νερό», λέει ο Alexey στη Daily Mail. «Βλέπω ένα παιδί που βλέπει τι κάνουν οι γονείς του και με τρόπο φυσικό ακολουθεί το πάθος τους», τόνισε.

Ως έμπειρος δύτης ο Alexey μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για οκτώ λεπτά και τριάντα δεύτερα.

«Δεν πιέζουμε τον Fedor, κάνει αυτό με το οποίο νιώθει άνετα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί που κάνει κάποια δραστηριότητα κρατώντας την αναπνοή του», εξηγεί, «πιστεύουμε πως η ελεύθερη κατάδυση πρέπει να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τον Fedor δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο καλά είναι κάτω από το νερό και αυτό τους κινητοποιεί να αρχίσουν να μαθαίνει ελεύθερη κατάδυση». jajdytdardardatda7jajdytdardardatda6jajdytdardardatda5jajdytdardardatda4jajdytdardardatda3jajdytdardardatda2jajdytdardardatda1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.