ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πήρε «φωτιά» ο ουρανός… στην Γαλλία (φωτό, βίντεο)

Πήρε «φωτιά» ο ουρανός… στην Γαλλία (φωτό, βίντεο)

Στις 21 Νοεμβρίου του 2016, εντυπωσιακά σύννεφα mammatus έκαναν τον ουρανό στη Γαλλία να μοιάζει σαν να έχει πάρει φωτιά.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως στον ουρανό των ΗΠΑ, γνωστό με την ονομασία «Mammatus Clouds»

Τα σύννεφα μοιάζουν με σακούλες που κρέμονται από τον ουρανό, τα οποία εμφανίζονται σε ομαλούς ή ανώμαλους σχηματισμούς. Συνήθως απλώνονται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ το φαινόμενο μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως μερικές ώρες.

Κατά βάση τα σύννεφα αποτελούνται από πάγο, αλλά επίσης μπορεί να είναι ένα μείγμα πάγου και νερού σε υγρή μορφή ή να περιέχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου νερό σε υγρή μορφή.

Εδώ ένα βίντεο … στα γαλλικά:

Τα σύννεφα Mammatus είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα όποτε εμφανιστούν, αφού πάντα αποτελούν «προάγγελο» κακών ή ακόμη και πολύ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ειδικά για τους καλλιεργητές και τους πιλότους!

Εδώ μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό ατμοσφαιρικό φαινόμενο. mammatus-paris-sunset-1 mammatus-paris-sunset-3 mammatus-paris-sunset-5 mammatus-paris-sunset-6 mammatus-paris-sunset-7 mammatus-paris-sunset-8

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

© Αποκάλυψη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.