ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ορυχείο Naica στο Μεξικό: Η υπόγεια γιγαντιαία σπηλιά με τεράστιους κρυστάλλους που φέρνουν … νεότητα και τύχη (φωτό, βίντεο)

Ορυχείο Naica στο Μεξικό: Η υπόγεια γιγαντιαία σπηλιά με τεράστιους κρυστάλλους που φέρνουν … νεότητα και τύχη (φωτό, βίντεο)

Η πόλη της Τσιουάουα, στο Μεξικό, κρύβει ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου. Πρόκειται για μια υπόγεια γιγαντιαία σπηλιά με τεράστιους κρυστάλλους, που φέρνουν… νεότητα και τύχη!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ορυχείο κρυστάλλων, που ανακαλύφθηκε πριν από έναν αιώνα, τουλάχιστον, το Νάικα (Naica). Δεδομένου ότι το βάρος των κρυστάλλων, ξεπερνά τους 55 τόνους, κατέχουν το ρεκόρ για τους μεγαλύτερους σεληνίτες στον κόσμο.

Το ορυχείο Naica ανακαλύφθηκε, τον 18ο αιώνα όταν γίνονταν ανασκαφές για ασήμι. Εκεί, οι εργαζόμενοι χτύπησαν μια φλέβα ασημιού, η οποία διήρκεσε μέχρι τις αρχές του 20 αιώνα, όταν εξαντλήθηκε επισήμως το 1911.

Όμως, είχε βρεθεί το σπήλαιο με τους κρυστάλλους. Εξαιτίας της θεαματικής εικόνας που προσέφερε, οι ντόπιοι αποφάσισαν να το κρατήσουν ασφαλές και μάλιστα δημιούργησαν και τους σχετικούς νόμους προστασίας του.

Η μεγάλη ανακάλυψη, πάντως, έγινε το 2000 από δύο ερευνητές τον Χουάν και Πέντρο Σάντσεζ, οι οποίοι βρήκαν το υπόγειο γιγαντιαίο σπήλαιο με δεκάδες τεράστιους κρυστάλλους, σε βάθος 270 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Κάθε κρύσταλλος έχει μήκος τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων και βάρος πάνω από 55 τόνους. Προφανώς, οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται από μάγμα, ενώ η ηλικία τους είναι πάνω από 500.000 χρόνια.

Ενώ η σπηλιά προσφέρεται για να την επισκεφτεί ο καθένας, η παραμονή σε αυτήν είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς είναι εξαιρετικά ζεστό. Η μέση θερμοκρασία στον κύριο θάλαμο είναι 58 βαθμοί Κελσίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο για όποιον μείνει εκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Ο θρύλος λέει ότι οι σεληνίτες, που είναι γύψος κρυστάλλου, θεωρούνται το ελιξήριο της νεότητας και κάνει τους ανθρώπους, οι οποίοι τους αγγίζουν, να φαίνονται νεότεροι. Παράλληλα, προσφέρουν τύχη και συναισθηματική σταθερότητα, δίνοντας μια… μαγική διάσταση στο απίστευτης ομορφιάς σπήλαιο. cave1 cave2 cavea

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: apocalypsejohn.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.