ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Jacuzzi Of Despair: Μια λίμνη θανάτου μέσα στον Κόλπο του Μεξικό (βίντεο)

Jacuzzi Of Despair: Μια λίμνη θανάτου μέσα στον Κόλπο του Μεξικό (βίντεο)

Ακούει κανείς “τζακούζι” και έρχεται αυτομάτως στο μυαλό η εικόνα μιας θερμής, γεμάτη φυσαλίδες, χαλαρωτικής… πολυτέλειας. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με το “Τζακούζι της Απελπισίας”.

Το “τζακούζι της απελπισίας” με τοιχώματα που αποτελούνται από βαρίτη – φωτογραφία

Το Jacuzzi Of Despair είναι μια υποβρύχια, αλμυρή πισίνα στον Κόλπο του Μεξικού και δεν είναι κατάλληλη για διακοπές. Αντιθέτως, είναι μια τοξική απόθεση θαλασσινού νερού που σκοτώνει οτιδήποτε κολυμπά μέσα της.

Ο πρώτος χάρτης υψηλής ανάλυσης του τζακούζι. Η εικόνα δημιουργήθηκε από 2.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν από ένα robosub – φωτογραφία

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτή τη θανατηφόρα λίμνη στον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικό τον Μάιο του 2016. Το “τζακούζι” έχει περιφέρεια περίπου 30 μέτρα, βάθος 4 μέτρα και βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το νερό στο υποβρύχιο περιβάλλον είναι πέντε φορές πιο αλμυρό από το θαλασσινό νερό στο γύρω περιβάλλον και είναι τόσο πυκνό που δεν αναμειγνύεται με το υπόλοιπο νερό. Η πυκνότητα του αλατιού που κάθεται στον πυθμένα δημιούργησε κάτι σαν τοξικό καζάνι με χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου μεθανίου και υδροθείου. Αν ακόμη δεν το έχετε καταλάβει, οτιδήποτε κολυμπά μέσα στο “τζακούζι της απελπισίας” -κυρίως καβούρια, αμφίποδα και όλο και κάποιο άτυχο ψάρι- σίγουρα θα πεθάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.