ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αύτη είναι η «Πύλη της Κόλασης» στη Γη (φωτό & βίντεο)

Αύτη είναι η «Πύλη της Κόλασης» στη Γη (φωτό & βίντεο)

Στο Τουρκμενιστάν, στην έρημο Καρακούμ, υπάρχει η «Πύλη της Κόλασης» στη Γη.

Από την «Πύλη της Κόλασης» ξεπηδούν διαρκώς φλόγες ενώ κανείς δεν έχει καταφέρει να εξερευνήσει το βάθος της. Ίσως να είναι και για καλό…

Ξεπερνώντας τις πιθανές μετα/υπερφυσικές ερμηνείες, η «Πύλη της Κόλασης» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επιστημονικό λάθος με μακροχρόνιες συνέπειες.

Το 1971, Σοβιετικοί ερευνητές άρχισαν να εξερευνούν την έρημα Καρακούμ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Κατά τα φαινόμενα, αντί να προχωρήσουν με προσοχή, άρχισαν αμέσως τις γεωτρήσεις.

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε. Εικάζεται ότι η γεώτρηση έπεσε πάνω σε σπηλιά η οποία και βούλιαξε, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες μεθανίου.

Οι ενθουσιώδεις επιστήμονες αποφάσισαν να το… κάψουν, θεωρώντας ότι η ποσότητα θα έχει καταστραφεί πλήρως μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έκαναν λάθος.

Το μεθάνιο συνεχίζει να καίγεται ως σήμερα, δημιουργώντας μια απόκοσμη σκηνή και δίνοντας στον κρατήρα δικαίως το όνομα της «Πύλης της Κόλασης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.