Γουατεμάλα: 2 νεκροί από σεισμό μεγέθους 6,9 ρίχτερ

Γουατεμάλα: 2 νεκροί από σεισμό μεγέθους 6,9 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών έπληξε το πρωί το δυτικό τμήμα της Γουατεμάλας κι έγινε αισθητή ως το νότιο Μεξικό, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Η δόνηση καταγράφηκε στη 01:29 τοπική ώρα (10:29 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 156 χλμ. δυτικά της Πόλης της Γουατεμάλας, στην επαρχία Σαν Μάρκος, διευκρίνισε το ινστιτούτο σεισμολογίας της χώρας. Αρχικά το ινστιτούτο έκανε λόγο για μια δόνηση 6,6 βαθμών, πριν ανακοινώσει σε νεότερο ενημερωτικό του δελτίο ότι ο σεισμός είχε ισχύ 6,9 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Γουατεμάλας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, ανέφεραν οι αρχές.

Ένας άνδρας περίπου 40 ετών υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια μέσα σε μια παλιά εκκλησία που κατέρρευσε στο χωριό Σαν Σεμπαστιάν (νοτιοδυτικά), ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εθνικού συντονισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (Conred), ο Χούλιο Σάντσες.

Εξάλλου μια γυναίκα έπαθε έμφραγμα και κατέληξε στην μεθοριακή πόλη Μαλακατάν, πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο επίσης για «υλικές ζημιές σε κατοικίες» στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η πολιτική προστασία στη μεξικανική Πολιτεία της Τσιάπας από την πλευρά της ανέφερε ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Οι μεξικανικές αρχές έκαναν λόγο για υλικές ζημιές, αν και όχι πολύ μεγάλες, σε κατοικίες και σε σημεία του οδικού δικτύου.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο γουατεμαλτέκος πρόεδρος Τζίμι Μοράλες κάλεσε τον πληθυσμό να «παραμείνει ψύχραιμος» ενώ προειδοποίησε ότι αναμένονται «μετασεισμοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γουατεμάλα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Το 2012 και το 2014 η επαρχία Σαν Μάρκος επλήγη από δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.