ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – Αποκλείστηκαν δρόμοι απο τις καταστροφές (φωτό)

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – Αποκλείστηκαν δρόμοι απο τις καταστροφές (φωτό)

Έχουν καεί περισσότερα από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή Ορθονιές της ΖΑκύνθου ευτυχώς προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια…

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου (συγκεκριμένα στη θέση «Περνάρι») και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα.

Το ίδιο θα γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο της Τετάρτης, καθώς αναμένεται μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Στο αεροδρόμιο Ζακύνθου έφτασε και αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται 46 πυροσβέστες, 21 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετζετέλ αναμένεται να αρχίσουν τις ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Αποκλείστηκαν δρόμοι και συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ αφού σε μεγάλα τμήματα του χωριού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Επίσης υπάρχουν φόβοι καθώς με την ταχύτητα που κινείται το μέτωπο δεν απέχει πολύ από κατοικημένες περιοχές.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου παρακαλούνται εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει φτάσει μέχρι τα χωριά της Ρίζας όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλου είδους προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο δρόμος Βολίμες – Ορθονιές έχει κλείσει, το ίδιο και στα Χαρτάτα, ενώ εκείνος προς «Ξύγκια» και «Τριλάγκαδα» χρειάζεται προσοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.