ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φωτιές (φωτό)

Ιταλία: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φωτιές (φωτό)

Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων στην Καλαβρία, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον 1.000 φορές εντός της ημέρας σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Τα δύο θύματα, δύο άνδρες ηλικίας 69 και 68 ετών που διέμεναν στις κοινότητες της Καλαβρίας, Σαν Πιέτρο ιν Γκουαράνο και Κεσανίτι, έχασαν την ζωή τους καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που είχαν φθάσει στις αυλές των σπιτιών τους, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Εθνική Ένωση για το Περιβάλλον (Legambiente), οι πυρκαγιές στην Ιταλία έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτες από τα μέσα Ιουνίου μια επιφάνεια ίση με το σύνολο των εδαφών που καταστράφηκαν στις φωτιές που ξέσπασαν όλο το 2016.

Την ώρα που τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στον Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, φαίνεται πως τίθενται υπό έλεγχο — περίπου 1.000 στρέμματα βλάστησης κάηκαν σε διάστημα εννέα ημερών στις πλαγιές του ηφαιστείου — οι περισσότερες πυρκαγιές σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σικελία, όπου οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σχεδόν 300 φορές.

Στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς κελσίου και οι φλόγες έχουν κατακάψει εδώ κι ένα μήνα περισσότερα από 130.520 στρέμματα γης, σύμφωνα με τη Legambiente. Στο Σαν Βίτο Λο Κάπο, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικό θέρετρο όπου παραθέρισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.