Ε. Λέκκας: «Ο χορός των Ρίχτερ στην Κω θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα»

Ε. Λέκκας: «Ο χορός των Ρίχτερ στην Κω θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα»

«Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ στην Κω είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος σεισμός και θα ακολουθήσει μία πλούσια σεισμική ακολουθία, η οποία θα αποτελείται από πάρα πολλούς μεγάλους και μικρούς σεισμούς» σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, και καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και προσθέτει: «Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Αν έχουμε πολλούς μικρούς σεισμούς, θα έχουμε λίγους μεγάλους. Αν έχουμε λίγους μικρούς σεισμούς, θα έχουμε πολλούς μεγάλους. Το μέγεθος των μεγάλων σεισμών θα φτάσει τα 5,7 με 5,8 Ρίχτερ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση του καθηγητή Γεωλογίας, όσον αφορά την μετασεισμική ακολουθία, η οποία «θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και ειδικά στον πρώτο μήνα θα γίνουν οι περισσότεροι και οι μεγαλύτεροι σεισμοί». Εντυπωσιακό είναι αυτό που αναφέρει: «Την πρώτη εβδομάδα θα έχουμε περίπου 1000 μετασεισμούς, τη δεύτερη εβδομάδα 500 μετασεισμούς και την τρίτη εβδομάδα 100 μετασεισμούς. Όλοι οι μετασεισμοί θα είναι άνω του 1,5 Ρίχτερ, οι περισσότεροι θα είναι μικρού μεγέθους και δεν θα γίνουν αισθητοί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.