ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μέχρι την Κρήτη ο καπνός από την φωτιά στον Κάλαμο (φωτό)

Μέχρι την Κρήτη ο καπνός από την φωτιά στον Κάλαμο (φωτό)

Μέχρι την Κρήτη έχει φτάσει ο καπνός από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίουν την ανατολική Αττική…

Στον κάμπο της Μεσαράς υπάρχει ένα νέφος και μυρωδιά καπνού, η ατμόσφαιρα είναι θολή, ενώ πολύ περισσότεροι καπνοί υπάρχουν στο φαράγγι του Ζαρού βάσει πληροφοριών.

Τα Χανιά έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει περιοχή που δεν βλέπεις ούτε στα 10 μ. από τον καπνό…

Καπνός υπάρχει και στην Ιεράπετρα.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα ο κ. Μαραγκάκης, Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης στο Πυροσβεστικό Σώμα, δηλώνει στο neakriti.gr:

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Όταν ο άνεμος είναι ευνοϊκός, τότε έχουμε τέτοια φαινόμενα στην Κρήτη».

Παράλληλα, ανέφερε: «Το νέφος από τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής είναι αισθητό σε διάφορα σημεία της Κρήτης, όπως η Μεσσαρά και τα Σφακιά».

Όπως ήταν φυσικό, η αναστάτωση για τους κατοίκους του Λασιθίου ήταν πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερα την ώρα που σπίτια και δάση καίγονται στην Αττική, ο φόβος «αυξήθηκε» κατακόρυφα.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται για κάποια πυρκαγιά στην Κρήτη.

Εικόνα από τον δορυφόρο Sat24 που φαίνεται ο καπνός που φτάνει στην Κρήτη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από neakriti.gr και e-mesara.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.