Οι πάπιες κολυμπάνε μέσα στους δρόμους των Χανίων! (βίντεο, φωτό)

Οι πάπιες κολυμπάνε μέσα στους δρόμους των Χανίων! (βίντεο, φωτό)

Μπορεί να υπερχείλισαν φράγματα στην Κρήτη, αλλά το ίδιο συνέβη και με τη λίμνη Κουρνά. Τα νερά της λίμνης έφτασαν μέχρι και τα καταστήματα που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στις ταβέρνες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι εικόνες είναι απίστευτες με τους πολίτες να αντικρίζουν έκπληκτοι το νερό της λίμνης να φτάνει στα… πόδια τους. Δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια με… πάπιες, οι οποίες αποτέλεσαν χαρακτηριστικό αξιοθέατο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκόρωνα, κ. Κουκιανάκη, «πρόκειται για ένα φαινόμενο που προκλήθηκε από εκτεταμένες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη της λίμνης και να υπερχειλίσει το φράγμα. Δεν μπορεί να ανέβει υψηλότερα η στάθμη. Και πριν από τέσσερα χρόνια που ήμουν και πάλι δήμαρχος είχε καταγραφεί ανάλογο φαινόμενο αλλά όχι στο ίδιο σημείο. Αυτή είναι όμως η ευχάριστη πλευρά της κακοκαιρίας καθώς γεμίζουν με νερό τα φράγματα».


Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα της περιοχής ήταν κλειστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η λίμνη έχει μέγιστο μήκος 1.087 μέτρα, μέγιστο πλάτος 880 μέτρα και μέγιστη έκταση 579 στρεμμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.