Καναδός παγιδεύτηκε σε γκρεμό: Είχε χάσει το drone του (φωτό)

Καναδός παγιδεύτηκε σε γκρεμό: Είχε χάσει το drone του (φωτό)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στην Σαντορίνη, όταν ένας Καναδός ειδοποίησε την αστυνομία πως εγκλωβίστηκε στους γκρεμούς της καλντέρας, στην περιοχή του Ημεροβιγλίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε στον γκρεμό καθώς αναζητούσε το drone του, που είχε πέσει λόγω του ισχυρού αέρα που επικρατούσε.

Οι εικόνες είναι από το atlantea.gr

Καρέ καρέ η διάσωση του Καναδού στην Σαντορίνη από την ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το atlantea.gr, ο άνδρας δεν έχασε τις αισθήσεις του κι έτσι κατάφερε να επικοινωνήσει με την σύντροφό του, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία.

Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη στην περιοχή έφτασαν με ελικόπτερο, πέντε στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα και άρχισαν αμέσως την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση διήρκεσε 5 ώρες.

Στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ, χρησιμοποιώντας σχοινιά, ανέσυραν τον Καναδό με την βοήθεια ειδικών τροχαλιών.

Συνολικά η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πέντε περίπου ώρες. Ο Καναδός, σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά εμφανώς σοκαρισμένος, διεκομίσθη από την Πυροσβεστική με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Ο Καναδός έφτασε μέχρι εκεί επειδή έψαχνε το drone του.

Πάντως να σημειωθεί πως το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των επιστημόνων τις τελευταίες μέρες, καθώς με έρευνά τους προειδοποιούν για νέα ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.